BDO ja Backo luovat yhdessä uuden vaihtoehdon IFRS-palveluihin

Asiakas saa toimeksiantoonsa huippuosaajien tiimin, jossa yhdistyvät kahden yhteisön paras osaaminen, järjestelmät ja joustomahdollisuudet.

Kokeneet talousraportoinnin ja -laskennan ammattilaiset yhdistävät voimansa, kun Backo Oy ja BDO Oy käynnistävät toiminnallisen yhteistyön syyskuussa 2022. Erityisesti IFRS-konversioprojekteissa tehtävä yhteistyö kaksinkertaistaa IFRS Accounting Advisory -tiimien koon molemmissa taloissa ja osaamisportfolioiden yhdistyessä päästään hyödyntämään synergioita.

Asiakkaille yhteistyön tuoma lisäarvo näyttäytyy siten, että markkinoille syntyy lisävaihtoehto alan perinteisille toimijoille. Yhteistyön johdosta syntyy aiempaa parempi mahdollisuus räätälöidä palvelua asiakkaiden tilanteen ja tarpeiden mukaan – oli kyse sitten asiantuntijatiimin koosta, kustannuksista, työskentelytavoista tai ydinosaamisalueista.

— Uskomme BDO:n & Backo:n täydentävän vahvasti toisiaan ja olemme yhdessä entistä valmiimpia vastaamaan asiakkaidemme eri tarpeisiin. Laskentaprojekteissa ja laskentaperiaatteiden muutosprojekteissa sekä kustannukset että tiimit voivat kasvaa suuriksi. Yhteistyömme avulla tarjoamme kustannustehokkaan – juuri asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn asiantuntijoiden ydintiimin – jossa työtä tehdään hyvässä tunnelmassa ja tehokkaasti, Backo Oy:n perustajaosakas ja toimitusjohtaja Ville Jakonen toteaa.

— Tuemme asiakkaidemme jokaista kasvun vaihetta People helping people -asenteella. Osaamisemme tarve korostuu erityisesti muutosten hetkellä, kun asiakkaamme suunnittelee yritysjärjestelyjä, uutta rahoitusta, listautumista tai exitiä. Tilintarkastuspalvelujen lisäksi avustamme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti IFRS-laskentakysymyksissä ja IFRS-siirtymien toteutuksessa, vero- ja liikejuridiikan kysymyksissä, taloushallinnon ulkoistuspalveluissa, yritysjärjestelyissä, arvonmäärityksessä, due diligence ja IPO due diligence -tarkastuksissa sekä IT-tarkastuksissa, BDO Oy:n partner ja toimitusjohtaja Taneli Mustonen kertoo.

— Uuteen yhteistyöhömme kohdistuu merkittäviä odotuksia. Siirtyminen esimerkiksi Suomen kirjanpitolain mukaisesta tilinpäätöksestä IFRS-tilinpäätökseen tarkoittaa aina merkittäviä muutoksia yhteisöjen raportoinnille ja lisää erilaisia vaatimuksia. Me varmistamme, että asiakkaan talousraportointi toimii tehokkaasti myös erilaisten muutostilanteiden jälkeen. Tuomme osaavan ja kokeneen ydintiimimme lähelle asiakasta, BDO:n Accounting Advisory palveluista vastaava Vesa Vuorinen ja Backo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Risto Venermo vahvistavat.

— Asiakkaan kokoon sekä luonteeseen räätälöidyt asiantuntijatiimit helpottavat monimutkaisistakin asioista keskustelemista ja yhdessä BDO ja Backo voivat tarjota monipuolisia ratkaisuja entistäkin suuremmissa projekteissa. Yhdellä sopimuksella tulee yksi tiimi, mutta käytännössä kahden yhteisön parhaat laskenta-asiantuntijat, Taneli Mustonen ja Ville Jakonen niputtavat yhteistyön.

Lisätietoja:

Taneli Mustonen Partner, toimitusjohtaja, BDO Oy
Puh. 044 0333 263
etunimi.sukunimi@bdo.fi

Ville Jakonen
Toimitusjohtaja, Backo Oy
Puh. 040 7766 645
etunimi.sukunimi@backo.fi